Každá z nás si sem tam potřebuje na chvíli odpočinout, načerpat ztracené síly a strávit čas s někým jiným než s rodinou. Vydat se někam sama nás neláká, tak co třeba holčičí víkend? Hodíte všechny starosti za hlavu, popovídáte si s kamarádkami o holčičích věcech a domů se zase vrátíte jako znovuzrozená.

Wellness je skvělou příležitostí k odpočinku

Takový holčičí víkend má něco do sebe, jen k tomu potřebujete kamarádku, která tam vyrazí s vámi. Nemusíte jezdit nikam za hranice, i tady v ČR se najde celá řada míst, která nabízí víkendový wellness pro ženy, nebo přímo pobyt nazvaný „Dámská jízda“. Tělo i mysl necháte během pobytu zregenerovat, popovídáte si s kamarádkami o tom, jak žijí ony, co je trápí a co řeší.

Co si s sebou sbalit?

Základem je pohodlné oblečení, ve kterém se budete cítit dobře. Chybět by rozhodně neměl župan, který využijete při přechodu na procedury, k tomu přidejte volnočasové oblečení. Zní to snadně? Říkáte si, že když dokážete sbalit pro celou rodinu, sbalit pro sebe je hračka? Většinou to tak nebývá, protože začnete přemýšlet, zda se zrovna tenhle kousek hodí, co na něj řeknou ostatní dámy apod. Nenechte se těmito myšlenkami zviklat, myslete na sebe a svoje pohodlí. Připravte si:

  • Trička, ve kterých se cítíte pohodlně, odvádí od těla vlhkost a postarají se o váš komfort.
  • Kalhoty na volný čas
  • Svetr nebo mikinu, která neprofoukne.
  • Šaty, které si ráda obléknete nejen večer, když budete chtít posedět. Když vsadíte na funkční šaty, můžete v nich klidně vyrazit i na procházku. Pot odvedou pryč od těla a postarají se o váš tepelný komfort za každého počasí.
  • Spodní prádlo
  • Plavky
  • Pantofle na přezutí, případně k bazénu
  • Pohodlná obuv

Kam to všechno dát?

Sice jedete jen na víkend, věcí ale rozhodně nemáte zrovna málo. Kromě oblečení potřebujete i doklady, toaletní potřeby, léky, brýle, deštník, možná i nějakou tu knihu, nebo dokonce osušku a ručník. Ne každý hotel nebo penzion vám je půjčí. Kam to všechno dát?

Ideální je cestovní kufr, do kterého všechno pěkně složíte. Když bude mít navíc kolečka, jen dobře. Nebudete ho muset nosit v ruce, jednoduše ho potáhnete za sebou.